mandag 16. mars 2015

Kjønnsdiskriminering på en del aspekter er større i Norge enn i Kina

Selv om det er en velkjent sak at en del kinesiske foreldre forlater sine jentebaby for å føde gutt under pressen av et barns politikk. Er kjønnsdiskriminering i Kina slett ikke så ille som mange tror. Det kinesiske menn er populære for ekteskap blant Japanske, Sør-koreanske, Russiske og vietnamesiske damer viser nok at i Kina har damer bedre status i ekteskaper enn damene i overnevnte land.

Intet land har nådd 100% likestilling. Dette har jeg lært etter jeg kom til Norge, et av landene som har best likestilling i verden. Norge har en rekke strålende tall over likestilling, men noen av kinesiske likestilling-tall er bedre enn norske, eksempelvis som kvinner sysselsetting og andel kvinnelige leder i private sektor.

Ifølge min egne erfaringer har kinesiske damer mer friheter enn norske damer i samfunnsliv. Fordi ingen i Kina synes det er problem om en dame vil pynte seg pen og sexy. Kinesere ser det kvinner liker å være skjønne en natur av kvinner. Ingen prøver å undertrykke denne naturen eller gi skyld til denne naturen. Det er heller ikke noen vil mistenker uten saklige grunner om en dame utnytter sexy utseende til å få gavn.

Relatert innlegg:
Praktiske råd til menn ved å vinne hjertene damers

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar